Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Еспалион - Свети Хели-д-Обрак
23,53 км / ↓ 486 м / ↑ 959 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес оди во планините, имено во „Масив Централ“ на Франција, планински венец околу кој повеќето сообраќајни оски во Франција прават голем лак, или преку северот на Франција, или потоа на југ по Средоземното Море до долината Рона. Нашата рута низ Масив Централ води низ диви и романтични предели кон Лион на Рона. Како прв поглед по напуштањето на Еспалион, оваа патека нè води покрај Еглизе де Перс, која со своите богати украси за градење, особено тимпанот на главниот портал, вреди да се запре. Како последно место на Лот го среќаваме Сен-Кем-д-Олт, во кој доминираат урнатините на замокот Калмон д’Олт на југ. Градот има интересен центар на стариот град. Црквата Сент-Кем-ет-Сент-Дамиен е многу посебна со својата ротирана камбанарија. Тогаш започнува искачувањето кон врвот, следејќи ја повеќе или помалку «Ла Боралде», која ја преминуваме еднаш зад Ла Росиер, а потоа повторно подоцна директно пред сцената над „Понт де Пелеринс“. На сцената, вреди да се посети црквата.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,53 км
Разлика во надморска височина: 588 м
Највисока точка: 924 м
Најниска точка: 336 м
Вкупно искачување: 959 м
Вкупно потекло: 486 м