Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ревел-Турдан - Сент-Андре
21,72 км / ↓ 265 м / ↑ 265 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Бидејќи ќе останеме во регионот Рона-Алпи сè до Geneенева, доволно е да се обратиме само на одделите што се менуваат - денес остануваме во одделот Изер. Денешната етапа нè води повторно на исток во правец на Савојските Алпи, но утре полека ќе свртиме северо-исток во правец на Geneенева и Lakeеневското езеро. По напуштањето на Ревел-Турдан, следиме планински гребен кој ни нуди широк панорамски поглед на земјата. Нашата патека се искачува само малку и по добри 6 километри не носи во Помјер де Борпир, каде што локалната црква Сен Ромен ве поканува да ја посетите. Потоа повторно оди малку по удолницата преку Ле Ронхај и Фараманс. Патеката води кон исток, мали шуми и голем број потоци и езерца, како што е Étang Du Marais, нудат разновидност. Сценската дестинација Ла Коте-Сент-Андре е родното место на композиторот Хектор Берлиоз. Сепак, фестивалот Берлиоз, кој се одржува во август, не е добро време за аџиите да дојдат, бидејќи сместувачките капацитети обично се распродадени. Местата на Ла Бре-Сен-Андре вклучуваат музеј Берлиоз, Лес Халес и црквата Свети Андре.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,72 км
Разлика во надморска височина: 131 м
Највисока точка: 490 м
Најниска точка: 359 м
Вкупно искачување: 265 м
Вкупно потекло: 265 м