Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Бомонт - Швајцарија - èенев
15,37 км / ↓ 439 м / ↑ 92 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа нè носи во Geneенева, и со неа се збогуваме со Рона, одделот Хате-Савој, регионот Рона-Алпи и, конечно, и од Франција. На патот низ Шпанија и Франција, ги запознавме првите 2 километри на ПАТОТ ЈЕРУСАЛИМ. Сега ќе патуваме уште неколку дена во Швајцарија што зборува француски јазик, а потоа ќе се смени и јазикот, имено на германски или на унгарската граница на голем број дијалекти засновани на германски јазик. Претстојна етапа е градот Калвин Geneенева, каде што нашата етапа води до катедралата Свети Пјер.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,37 км
Разлика во надморска височина: 389 м
Највисока точка: 768 м
Најниска точка: 379 м
Вкупно искачување: 92 м
Вкупно потекло: 439 м