Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ароу - Наваренкс
18,49 км / ↓ 326 м / ↑ 325 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На нашата почетна точка, Аруе-Иторотс-Олхаби, се чини дека договорот бил тежок, веројатно спојување на 3 заедници, од кои ниту една не сакала да ги жртвува своите имиња. Почнуваме од Маири на оваа споена општина, но ако не можете да се согласите која е вистинската Маири, името на местото е исто така „кружниот тек Д11 / Д115“. На Личос ја преминуваме реката «Ле Саисон», со која сега формално ја напуштаме Баскија (Еускади). Комуникацијата на француски јазик сега треба повторно да стане полесна - но пред Ерусалим сепак ќе мора да надминеме бројни јазични пречки. Пред да пристигнеме во сценскиот град Наваренкс, преминуваме преку стар камен мост (13 век) од кој треба да уживаме во прекрасниот поглед на Даве д Олорон. Наваренкс беше проширен од кралевите на Навара во голема тврдина, која потоа беше проширена за време на Хугенотните војни се покажаа успешни, Французите подолго време го опсадуваа градот без успех. Утврдувањата сè уште се во добра состојба и обезбедуваат материјал за обемна тура, а вреди да се посети и црквата Сен Germермен.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,49 км
Разлика во надморска височина: 95 м
Највисока точка: 193 м
Најниска точка: 98 м
Вкупно искачување: 325 м
Вкупно потекло: 326 м