Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Auvillar-Moissac
29,33 км / ↓ 553 м / ↑ 558 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешната сцена нè запознава со ремек-дело на човековата креативност, имено дел од воден пат од Атлантикот во Бискејскиот залив (француски Golfe de Gascogne) до Медитеранот. Овој воден пат на француска почва минува по источниот раб на Пиринеите, има кулминација во „Каналот ду Миди“ на околу 40 километри југоисточно од Тулуз и го користи текот на реката Гарон во северниот дел. Нашиот пат до Ерусалим го поминува овој воден пат во текот на оваа фаза. Стигнуваме до Гарона преку рид во близина на Авилар. Набргу откако ќе ја поминеме реката, а од другата страна е Еспале. Но, сè уште не сме ја виделе целата вода на Гарона, на север ќе ги сретнеме двата канали „Canal de Golfech“ и „Canal Latéral À la Garonne“, кои служат како дел од медитеранско-атлантскиот воден пат за превоз и електрична енергија. производство. Помеѓу овие два канала ќе пешачиме кон Моисак во следната четвртина од еден час. Од Малауза потоа ќе продолжиме на северното крило на широката долина кон Моисак. Самиот Моисак лежи на реката „Ле Тарн“, чие слив во Гарона повеќе личи на езерска област. Сепак, само камбанаријата е навистина од 12 век. Вреди да се види и манастирот на соседниот бенедиктински манастир. Во стариот дел на градот сè уште можеме да најдеме добро сочувани полудрвени куќи од тоа време.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 29,33 км
Разлика во надморска височина: 129 м
Највисока точка: 185 м
Најниска точка: 56 м
Вкупно искачување: 558 м
Вкупно потекло: 553 м