Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сен Jeерес - Монтфаукон
19,65 км / ↓ 494 м / ↑ 375 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа фаза во одделот за Ов-Лоара се одвива и во Централниот масив. Е се движиме на надморска височина од 800 до 1000 метри надморска височина, што има пријатни температури во лето. Областите десно и лево од нашата патека главно се користат за земјоделство. Од почетната точка на Сен Jeерес на околу 1050 метри надморска височина, најпрво се спушта надолу. Најголемото место за време на денешната етапа е Тенс малку пред средината на трасата, таму го преминуваме потокот «Ле Лињон» преку стар камен мост. Сценарската дестинација Монтфаукон-ен-Велеј е прилично мало, живописно место. Атракција тука е црквата Нотр-Дам со добро познатите 12 панели на фламанскиот сликар Абел Гример од 1592 година, кои го прикажуваат животот на Христос.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,65 км
Разлика во надморска височина: 218 м
Највисока точка: 1.046 м
Најниска точка: 828 м
Вкупно искачување: 375 м
Вкупно потекло: 494 м