Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент Андре - Ле Пин
25,12 км / ↓ 451 м / ↑ 582 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

За време на оваа фаза во одделот Изер, скокаме скоро точно на исток кон Ле Гранд-Лемп. Во овој дел поминуваме низ голем број замоци. Потоа, насоката се свртува кон северо-исток, и првото нешто што го правиме е да преминеме транзиција. Од оваа висина можеме да уживаме во поглед наназад кон Plaine de Bièvre со аеродромот во Гренобл. По оваа транзиција сега дојдовме до ретко населена област. Кон крајот на сцената, помеѓу Шасињо и Ле Пин, се среќаваме со манастирот Картузијан „Ancienne Abbaye Chartreuse de Sylve Bénite“, кој сега е во приватна сопственост и не може да се посети. Во малото сценско гратче Ле Пин, можеме да одлучиме дали е посакувано пливање во Лак де Паладру, лоциран на околу 1 км југоисточно, или дали сме пешачеле доволно за денес и претпочитаме да се релаксираме во селото.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,12 км
Разлика во надморска височина: 305 м
Највисока точка: 700 м
Најниска точка: 395 м
Вкупно искачување: 582 м
Вкупно потекло: 451 м