Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Монтчук - Кахорс
30,85 км / ↓ 590 м / ↑ 521 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес ќе ја поминеме целата етапа во одделот Лот, но реката „Лот“ ќе ја сретнеме само на сцената каде се наоѓа Кахорс. Нашата сцена завршува на западниот крај на «Понт Валентре». Овој мост беше дел од градскиот одбранбен систем и при преминување преку мостот можеме да замислиме како ќе беше ако бевме непоканети гости. Реката „Лот“ има значителен проток на вода овде, и додека ја следиме реката кон нејзиниот извор во следните неколку дена, ќе доживееме како овој волумен постепено се намалува. Обележје на Кахорс е „Понт Валентре“, мост чија изградба започна во 1308 година. 3 кули обезбедени со махиколации и дупки, како и одбранбени платформи на другите столбови на мостот, се доказ за концептот на воена одбрана. Катедралата Сент Етјен исто така очекува да ја посетиме.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,85 км
Разлика во надморска височина: 179 м
Највисока точка: 305 м
Најниска точка: 126 м
Вкупно искачување: 521 м
Вкупно потекло: 590 м