Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ја прикажете целата маршрута Франција
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Франција

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ ФРАНЦИЈА е околу 1.100 км. Обележување: Многу области се обележани, завршувањето е во тек, многу делови од целиот Ерусалимвег / Ерусалимски пат сега се обележани во повеќе од 15 земји.

 

Контакт и информации

 

За прашања во врска со ERUSALEM WAY или маршрутата во Франција, ве молиме контактирајте со Alex Lafon / Претставник JERUSALEM WAY Франција. Алекс е многу среќен што помага, зборува француски и англиски и самиот е аџија. Тој пешачеше по целиот пат од Ле Пуј-ен-Веле до Ерусалим од 2021 до 2022 година! Видете неколку објави и слики од Алекс овде

 

JERUSALEM WAY Тим Франција

mail: alexandre.lafon.al@gmail.com

Телефон и WhatsApp: +33789312235

 

  >>> ПРЕЗЕМАЈ ГПС И ПОИ ЗА ЦЕЛА ФРАНЦИЈА <<

 

Подолу се сите 46 фази, вклучително и GPS од ЕРУСАЛИМ ВИЈ ФРАНЦИЈА: