Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да се прикаже целата рута Швајцарија
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Швајцарија

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ


Трасата низ Швајцарија е на околу 480 км. Означи: Обележани се многу области, се работи на општо завршување, така што се обележани многу делови на Ерусалимвег / Ерусалимски пат во повеќе од 15 земји.

 

Kонтакт


За прашања и совети за сместување, за аџилак во Ерусалим или за патеката, како и за тоа дали некој во Швајцарија би сакал да помогне во Ерусалимската патека, контактирајте Питер Елстнер сврти Петар веќе го изоде ​​целиот Ерусалимски пат од Швајцарија до Ерусалим !! Еве ја врската до неговиот блог “Петар Елстнер пеш од Швајцарија до Ерусалим".

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Швајцарија

Телефон: + 41782527095

mail: peter.elstner@gmx.ch
Веб страна: www.jerusalemweg.ch

 

  >>> ПРЕЗЕМИ ГПС И ПОИ ЗА ЦЕЛА ШВАЈЦАРИЈА <<

 

Подолу се сите нив 19 фази вклучувајќи ГПС од JERUSALEM WAY SWITZERLAND: