Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Фулда - Пасау: ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ НА АПОСТОЛИТЕ

Рута на доводот: Ерусалимски пат на апостолите

 

Овој пат за храна ги следи стапките на островските патувачки мисионери од постримската миграција: започнува во катедралата во Фулда, каде што се наоѓа гробот на Бонифациј; тој се смета за апостол на Германците. На 30 септември 2023 година ќе биде отворена патеката за хранење на апостолите и свечено во катедралата ќе биде поставен Ерусалимскиот гулаб на мирот. Гулабот е насочен токму кон Ерусалим. Патеката потоа води преку Вирцбург, градот на ирските мисионери и маченици Килијан, Колонат и Тотнан преку Ротенбург об дер Таубер - Ерусалим на Франките! Оттаму продолжуваме до Мостот на мирот во градот Донауворт, каде што се наоѓа следниот гулаб на мирот ERUSALEM WAY. Долу по Дунав преку Регенсбург и Пасау, аџиот конечно стигнува до градот на мирот Линц, каде што трите правци од Германија се влеваат во главната рута во Ерусалимвег што доаѓа од Шпанија. Од Линц заедничка рута преку балканските земји и Турција до Ерусалим, оддалеченост од околу 5000 километри!

 

Целата GPS маршрута, вклучувајќи ги и POI, може да се отвори овде и да се зачува на мобилниот телефон:

 

  >>> ПРЕЗЕМЕТЕ ПАТ ФУЛДА ДО ПАСАУ <<