Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на мапата за да ја прикажете маршрутата Валдсасен (Волкенрода) - Пасау
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)


Валдсасен (Волкенрода) - Пасау: ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ НА МАНАСТИРИИТЕ

(ВИА ПОРТА е партнер на JERUSALEM WAY)


 GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Внесувач на пат: Ерусалимски пат на манастирите


Оваа маршрута ги следи трагите на возраста на деноминационалните и политичките религиозни граници и помирување: Почнува од јужната крајна точка на „Зелената лента“, поранешната граница и појасот на смртта на поделбата на Германија. Оттаму води покрај важните барокни цркви како што се Капл и манастирот Валдсасен - покрај гулабот на мирот ЕРУСАЛИМВЕГ - а потоа се сретнува со другите две правци во Пасау. (Патот на кралевите / Патот на апостолите).

 

Целата рута Волкенрода - Валдсасен - Пасау е околу 600 км. Манастирот Валдсасен е точно на половина пат, од таму до Пасау е речиси 300 км. Градот Валдсасен и манастирот Валдсасен се партнери на Ерусалимвег. Погледнете ги и упатствата и сместувањето на нашата партнерска страница ВИА ПОРТА

 

Сместување можете да најдете и на Туристичка асоцијација Источна Баварија

 

Подолу се 30-те фази, вклучувајќи GPS и насоки од Волкенрода преку Валдсасен до Пасау.

 

Целата GPS маршрута, вклучувајќи ги и POI, може да се отвори овде и да се зачува на мобилниот телефон:

 

  >>> ПРЕЗЕМЕТЕ ПАТ ВОЛКЕНРОДА ДО ПАСАУ <<