Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Келн - Пасау: ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ НА КРАЛЕВИТЕ

 

 

Рута на фидер: Ерусалимски пат на кралевите


Оваа хранлива рута - римскиот пат на антиката и царските катедрали - ги зафаќа најстарите траги од ранохристијанските епархии кои веќе постоеле во времето на Константинската револуција во 313 година, кога првите ерусалимски аџии од 4 век. тргнува: од Келн преку Бон и Линц на Рајна до Бинген и преку царските катедрали на Светото Римско Царство Мајнц, Вормс и Шпајер преку ерусалимските градови Бад Вимпфен и Еслинген. Оттаму преку местото на потекло на Барбароса, Хоенштауфен во близина на Гепинген со црквата Барбароса, до Светиот крст во Швабиш Гмунд и понатаму преку Рис до поранешниот слободен царски град Донауверт, каде што делови од крстот на Исус се наоѓаат во Светињата. Црквата Крст речиси 1000 години од Ерусалим се почитувани во монструацијата со крстовидни честички Донауворт.

 

Трасата Келн - Пасау е околу 1020 км. Целата GPS рута е веќе достапна онлајн! Види подолу. Текстови, слики, упатства што треба да ги следите. Локалитетот се уште е во изградба. (од март 2023 година)


Места по трасата

 

 

Келн - Бон - Кобелнц - Мајнц - Хајлброн - Штутгарт - Еслинген ам Некар - Нордлинген - Донаврт - Инголштад - Регенсбург - Пасау. Подолу можете да ги преземете поединечните фази вклучувајќи го и GPS.

 

Целата GPS маршрута, вклучувајќи ги и POI, може да се отвори овде и да се зачува на мобилниот телефон:

 

  >>> ПРЕЗЕМЕТЕ ПАТ КОЛН ДО ПАСАУ <<