Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

 

Србија

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Забелешка: За аџиите на кои им е потребен тест за Корона ПЦР за да влезат во Србија Погледнете тука: Отворете информации за PCR тест

 

Трасата низ Србија е околу 480 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Општи информации за обележување: Многу области и делови во над 15 земји по ПАТОТ ЈЕРУСАЛИМ се обележани во последниве години. Во тек е работа за нејзино завршување.

 

Општи информации за обележување: Во изминатите неколку години, многу делови веќе беа обележани, веќе има ознаки во сите 15 земји од Шпанија до Ерусалим. На завршувањето се работи.

 

Подолу е примерок GPS-фаза од СРБИЈА.


Од дневникот за патувања: Во Србија пешачиме јужно од Белград, следејќи ја реката Ибар низ диви и романтични клисури и живописни долини, ја следиме српската манастирска патека по чии траги може да се најдат бројни манастири како бисери на конец.

 

Ја напуштивме Србија во петокот на 30 јули 2010 година и стигнавме до КОСОВО.