Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Северна Македонија

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Северна Македонија е на околу 200 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Општи информации за обележување: Многу области и делови во над 15 земји долж ЈЕРУСАЛЕМВЕГ / ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН се обележани во последниве години. На завршувањето се работи.

 

Подолу е сцена со примерок од GPS од СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА.


Од дневникот за патувања: Северна Македонија не пречекува со врела топлина и со Скопје стигнуваме до родното место на Мајка Тереза. Оттаму пешачиме горе и долу правливи патишта, преку лозја и низ прекрасната и плодна долина на Вардар.

 

Во неделата, на 8 август 2010 година, присуствувавме на богослужбата во Католичката црква во СКОПЈЕ, што ја одржа локалниот владика. Потоа бевме благословени од епископот на германски јазик!

 

Кога ја напуштивме оваа ЦРКВА СРЦЕ ИСУС, сретнавме 2 сестри од редот на „Мисионерите на милосрдието“, основана од мајка ТЕРЕСА. Откако накратко го објаснаа нашиот аџилак во Ерусалим, двете сестри одеднаш го зедоа медалот Мајка Тереза ​​од бројаницата, го бакнаа и ми дадоа на Мејвид и Давид по еден медал (Ото не беше присутен во тоа време). Тоа беше многу трогателен момент за мене и очигледно и за Давид, и двајцата добивме солзи .. БЛАГОДАРАМ!