Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ: Општи совети за рута и сместување

Инструкции за рута и сместување (декември 2022)

 

Аџилакот во Ерусалим секако е исто така авантура! Во духот на оригиналниот аџилак, треба да импровизирате наместо да правите резервации. Ова му дава можност на аџиот да ја зголеми довербата во Бога и довербата во животот. Ова е едно од најважните искуства на долгиот пат до Ерусалим. По аџилакот можеме да го искористиме ова искуство во секојдневниот живот и да го пренесеме на други луѓе.

 

Фон Шпанија до Австрија и понатаму до Будимпешта во основа е лесно да се добие сместување. Има некои хостели, некои манастири, хотели, гостилници и така натаму. На веб-страницата има и неколку дополнителни совети за сместување директно за овие фази, како и информации за рутата. Затоа, важно е брзо да се погледне секоја од овие фази на интернет. Види пример овде

 

Фон Будимпешта до хрватско-српската граница „Dreiländereck“ има сместување кај нашиот партнер за аџилак од Унгарија (види детали овде). Продолжете со ЏВ до Белград всушност е лесна, рутата тече најмногу во близина на Дунав каде благодарение на туризмот има сместувања. На Белград до Грција сега имаме многу совети за ноќевања како POI директно во Апликација MAPY зачувана и GPS рутата често води директно до сместување!

 

Во Турција - со растојание од околу 2100 километри, најдолгиот дел од сите земји - благодарение на повратните информации од различни аџии, успеавме да заштедиме многу совети за сместување како POI во апликацијата во последниве години! Понатаму, нашиот претставник од Ерусалимскиот пат Турција направи превод со клучните пораки, вклучително и упатување на мирната намера на аџилакот, што често беше многу корисно за аџиите, исто така кога бараа места за спиење или во случај на полициска проверка. .

 

На аџилакот непосредно пред да пристигнете во Турција, ве молиме контактирајте не преку WhatsApp за да го испратиме најновото ажурирање за сместување и превод. Патем, луѓето во Турција се многу корисни, гостопримството е одлично и Турција е многу разновидна, убава земја во поглед на пејзажот и културата! Врв на целиот пат до Ерусалим!

 

Означување на патот: Доколку сакате, можеме да испратиме неколку налепници по пошта пред аџилакот или да ги предадеме во Австрија на патот Ерусалимвег / Ерусалим. Кога веќе зборуваме: Јоханес Ашауер има хостел за аџии за ноќевања. Многу аџии на пат кон Ерусалим сега спиеле таму! Важно е навреме да стапите во контакт, сместувањето е во 4341 Арбинг, до Линц / Донау (види фаза).

 

Помагајќи да се одбележи аџиите можат да остават свои траги и во исто време да им помогнат на аџиите кои следат да го најдат патот. Патеката се создава во давање и земање, сите аџии се поврзани и стануваат дел од најдолгата мировна и аџилак патека во светот.

 

ГПС рутата, која се развиваше со години, е основата и најважната алатка за патувањето! Така, сега можете лесно да ја пронајдете маршрутата и интересните или историските POI, бидејќи рутата води и директно до знаменитостите во градовите! Покрај тоа, ќе најдете многу POI за сместување и совети, кој постојано го прошируваме и ажурираме.

 

При рутирање, беше направен најдобар можен обид трасата да се држи подалеку од сообраќај. Се разбира, тоа не е секогаш можно на растојание од околу 8.000 километри.

 

Важни совети: На нашата страница на Фејсбук може да се најдат аџии од различни земји и континенти кои веќе пешачеле дел или цел пат од Ерусалимскиот пат! Понатаму, постои еден WhatsApp Група аџии кои моментално се на патеката, пешачеле делници, возеле велосипед или веќе ја поминале целата патека! Овие аџии можат брзо да дадат совети и да помогнат доколку е потребно. Врска до групата JERUSALEM WAY: Отворете ја поканата за групата WhatsApp

 

Ако имате дополнителни прашања, ве молиме контактирајте не.

 

УЛТРЕЈА И МИР ЗА ВАШЕТО АЧИЛИШТЕ И ЗА СИТЕ ВО СВЕТОТ!

 

ЕРУСАЛИМ НАЧИН
Меѓународен тим за мир