Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Зубири - Рончесвалс
21,85 км / ↓ 321 м / ↑ 738 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната етапа трае во друг и последен регион на нашиот пат низ Шпанија, имено регионот Арагон, кој во суштина го опфаќа западното крило на Пиринеите. Шпанската рута за врска помеѓу Арл и Пуенте Ла Реина, Камино, исто така минува низ овој регион Само Арагонес. Нашата сцена се состои од преминување на Рио Арга, со која исто така се збогуваме со вчерашниот придружник. Ова е проследено со почетно искачување до висината на «Алто де Еро», проследено со пешачење на патеки со голема надморска височина на Пиринеите, што повторно ни носи низа пократки искачувања и спуштања. Помеѓу, имаме контакт со главниот пат што води од Памплона до Франција. Денешната сцена во суштина се состои од манастирскиот комплекс Санта Марија де Рончесвалс, кој има доволно сместувалишта за спиење дури и во највисоките месеци.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Зубири - Рио Арга - Алто де Еро - Пасо де Ролдан - Линцоин - Бискарета-Герендијан - Алто де Мезкириц - Аурицбери / Еспинал - Ауриц / Бургуете - Колегијата на Санта Марија де Ронсевалјес


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,85 км
Разлика во надморска височина: 424 м
Највисока точка: 951 м
Најниска точка: 527 м
Вкупно искачување: 738 м
Вкупно потекло: 321 м