Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сарија - Самос - Тријакастела
24,96 км / ↓ 436 м / ↑ 690 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

После низа ридски етапи, се приближуваме до основниот логор со оваа етапа за етапа со одржливи искачувања - се приближуваме до планинскиот венец што ја означува и границата на Галиција. Сепак, ова е преглед на следната фаза, денес ние одиме од рамнината Сарија по угорницата Рио Сарија и остануваме во опсегот на претходните фази во однос на наклонот. Ја напуштаме Рио Сарија покрај притока Рио Орибио. Неговата долина станува сè потесна и дури ќе мора да пешачиме неколку кратки делници покрај патот. Тука во Самос се наоѓа еден од најстарите манастири во Шпанија од 6 век, кој денес е „Национален споменик“ на Шпанија. Непосредно пред сценската дестинација, одиме низ малата населба Ренче со многу мала, црква поканувачка.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Сарија - О Карбалал - Сан Педро - Агујада - Ермида де Носа Сенора До Камињо - Перос - Сивил - Гонтан - Паскаи - Капела де Санто Доминго - Теигиин - Самос (манастир) - Сан Мартињо до Реал - Фрејтукс - А Реболеира - Ластрес - Ренче (Сантијаго) - Сан Кристово До Реал - Како Ламеирас - Тријакастела


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,96 км
Разлика во надморска височина: 256 м
Највисока точка: 678 м
Најниска точка: 422 м
Вкупно искачување: 690 м
Вкупно потекло: 436 м