Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сахаган - Карион де лос Кондес
39,25 км / ↓ 279 м / ↑ 286 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена преку Месета е релативно долга, но исто така прилично рамна. Ние правиме аџилак кон Ориентот - вистинската насока да ја постигнеме нашата цел. Другата добра вест: помалите градови на патот исто така нудат аџилак сместување. Додека првиот дел од трасата е сè уште разновиден, ние се качуваме на сцената каде се наоѓа Карион де Лос Кондес на правливиот, безсенчен чакален земјен пат. На овој дел се бара трпеливост, бидејќи на бесконечните, мртви прави делови често имате неколку фиксни точки, а со тоа и впечаток дека едвај напредувате. Нашата сценска дестинација Карион де Лос Кондес на Рио Карион веќе беше важна станица за аџиите во средниот век. За тоа сведочат Санта Марија дел Камино и црквата Сантијаго, како и манастирот Сан Зоило на Рио Карион со својот манастир, што вреди да се види и каде може да се преноќи (се препорачува претходна резервација).

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Сахаган - Сан Николас Дел Реал Камино - Моратинос - Фуенте Фриа - Рио Темплариос - Кабањуела - Терадилос де Лос Темплариос - Лас Хенарас - Рио Куеза - Ледигос - Ермита де ла Дееса - Калзадила де ла Куеза - Фуенте Де Хасите - Ел Хингидро - Каза Дел Индијано - Реал Монастиро де Сан Зоило - Рио Карион - Карион де Лос Кондес


Слики

Податоци и факти

Растојание: 39,25 км
Разлика во надморска височина: 97 м
Највисока точка: 904 м
Најниска точка: 807 м
Вкупно искачување: 286 м
Вкупно потекло: 279 м