Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ронсесвалс-ФРАНЦИЈА-Сен Jeanан-Пи-де-Порт
24,44 км / ↓ 1479 м / ↑ 707 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Со оваа фаза ја напуштаме Шпанија и доаѓаме во следната земја на Ерусалимскиот пат: Франција! Во исто време, ја достигнуваме кулминативната точка / високата точка на нашиот премин Пиринеи на повеќе од 1.400 метри надморска височина. Следното високо додавање не чека повторно во Австрија. На 1.800 метри надморска височина, преминот Арлберг е дури и повисок од нашиот сегашен премин тука на Пиринеите.

 

Денес го завршуваме и делот што многу аџии го нарекуваат „Патот на Свети Јаков“. Но, како што реков на првата фаза во Финистер, направивме аџилак од запад кон исток. Ова ни даде „наш грб“ и нови средби со аџии од целиот свет секој ден.

 

Патем, преминувањето на Пиринеите е полесно за нас отколку во спротивна насока, бидејќи манастирот Санта Марија де Ронсевалс е значително повисок од нашата сценска дестинација Сент Jeanан-Пјед-де-Порт. Сент-Jeanан-Пие-де-Порт веќе е во Франција, се враќа во римска населба и денес живее главно од привилегираната локација на аџилак. Многу аџии го започнуваат Камино де Сантијаго тука, веќе нема место да се биде сам со себе, многу аџии се шетаат овде во сокаците.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Колегијата де Санта Марија де Ронсевалјес (Е) - Бурегуета - Врв - Кол де Бентарте - Граница - Пик Урданаре - Кол Д'Елхусаро - Пик Д'Хастагетуј - Итахеги - Кабанес де Ландаре - Отацен Борда - Борд Д'Ориселус - Хонтосу - Хонтосу - Етхебестеја - Етчеверигараја - Отаценеа - Порталебуру - Сент Jeanан Пјед-де-Порт (Ф)


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,44 км
Разлика во надморска височина: 1.266 м
Највисока точка: 1434 м
Најниска точка: 168 м
Вкупно искачување: 707 м
Вкупно потекло: 1479 м