Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

О Чебреиро - Вилафранка
28,74 км / ↓ 1179 м / ↑ 441 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа прва етапа во регионот на Кастилја и Леон всушност би била удобна и релаксирачка етапа со спуштање во долината на Рио Валкарка и последователно пешачење покрај овој Рио Валчарка до Вилафранка дел Биерзо, ако тесната клисура кон крајот на сцената не беше таму би. Во овој дел нема простор за пешачки патеки, а во некои случаи дури мора да се движите помеѓу заштитните шини и густиот сообраќај, така што не е задоволство, туку е ризично покачување - не за слабо срце, туку за оние кои се уморни од животот. Официјалната патека води преку гребенот северо-источно од долината и патот и нуди прекрасен поглед на околните планини, но исто така нè принудува на стрмно искачување од околу 400 метри, а подоцна и нешто понежно спуштање. Вилафранка се карактеризира со колегијалната црква Санта Марија де Клуњака и импресивниот замок на маркизијата Вилафранка, каде што завршува денешниот крак.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

О Чебреиро - Ла Лагуна де Кастилја - Ла Фаба - Лас Хереријас - Пуенте Романо - Сан Хулијан - Иглесија де Сан Фроалијан - Рутиелан - Вега дел Валчарце - Амбасместас - Ла Педроса - Болница - Ла Портела дел Валчарце - Трабадело - Тиера де Пескезо - Серо дел Реал - Квинтано - Рио Бурбија - Вилафранка Дел Биерзо


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,74 км
Разлика во надморска височина: 786 м
Највисока точка: 1282 м
Најниска точка: 496 м
Вкупно искачување: 441 м
Вкупно потекло: 1179 м