Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Хорнилос дел Камино - Бургос
20,23 км / ↓ 186 м / ↑ 226 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Откако го напуштивме сместувањето за аџии во Хорнилос дел Камино, набргу потоа преминуваме улица, но потоа повторно сме сами со бесконечната мезета до Рабе де Ла Калзадас. Сепак, ова импресивно искуство со платото завршува во Рабе де Лас Калзадас. Сега се вративме во погусто населените области со поголема инфраструктура. Бургос е основан околу 850 година како важно утврдување во борбата против Маврите кои напредувале од југ и станал крунисан град на кралевите на Кастилја во 11 век. Готската катедрала Бургос е позната по својата големина и архитектура и е посветена на Дева Марија. Тоа е светско наследство на УНЕСКО од 1984 година. Во Бургос вреди да се остане во модерниот и многу ефтин хотел за аџии, кој беше отворен во 2007/08 година, веднаш до катедралата. Дури и тука, сместувањето е во студентски домови, но ова е сјаен пример за тоа како еден град може удобно и ефтино да ги прими и смести аџиите.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Хорнилос дел Камино - Рабе де Ла Калзадас - Тардахос - Барио Дел Пилар - Бургос


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,23 км
Разлика во надморска височина: 108 м
Највисока точка: 924 м
Најниска точка: 816 м
Вкупно искачување: 226 м
Вкупно потекло: 186 м