Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кастројериз - Хорнилос дел Камино
19,78 км / ↓ 211 м / ↑ 225 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го напуштаме Кастројериз северо-источно покрај патот и по кратко време доаѓаме до урнатините на поранешниот манастир Сан Антон, при што патот сега води низ средината на поранешниот манастир. Оттука, треба да погледнете назад кон Кастројериз, планината слична на конус е многу импресивна. Следното место на патот е Хонтанас, мало место во една долина. Тука вреди да се одмориме на селскиот плоштад со црквата и рефугиото. Неколку минути по напуштањето на селото преку провалија, треба да погледнете наназад - ништо од Хонтанас повеќе не може да се види. Потоа, по кратко време, следи засолништето за оддалечени аџии „Сан Бол“, мала оаза во оваа област со неколку засенчени дрвја и мал поток. Тука еден германски аџија, авторот на книгата „Ич бин мал вег“, се сретна со бразилска аџија Клаудија од Рио, која потоа минува како црвена нишка низ својата книга, но не и низ неговиот понатамошен живот.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Кастројериз - Ексколегијата де Санта Марија Дел Манзано - Барио Дел Манзано - Руинас дел Кпнвенто Сан Антон - Хонтанас - Сан Бол - Позо де Агуас Термалес - Вал де Сан Мигуел - Хорнилос дел Камино


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,78 км
Разлика во надморска височина: 156 м
Највисока точка: 941 м
Најниска точка: 785 м
Вкупно искачување: 225 м
Вкупно потекло: 211 м