Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Карион де лос Кондес - Фромиста
19,22 км / ↓ 139 м / ↑ 74 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес пешачиме уште еден ден во Месета. Дури и ако имаме малку сенка поради недостаток на дрвја, преостанатата висина на добри 800 метри надморска височина помага да ни овозможи малку ладење. Денешната сцена е пократка од сцената од претходниот ден, така што имаме време да го посетиме Карион де лос Кондес наутро, или Фромиста по пристигнувањето на сцената. Исто така, на денешната сцена пешачиме подолги делови долж мртвиот прав пат. Фромиста се враќа во селтичките населби, но беше уништен во текот на маварската инвазија на Шпанија, а областа остана ненаселена повеќе од еден век, населувајќи се во 10 век. Иглесија де Сан Мартин де Фромиста е една од најстарите романескна црква во Шпанија со трикорабна базилика (11 век) што вреди да се види. Подоцна, исто така, стана дел од бенедиктински манастир.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Carrión de Los Condes - Los Caracles - Villalcázar de Sirga - Villarmentero de Campos - La Magdalena - Revenga de Campos - Población de Campos - Frómista


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,22 км
Разлика во надморска височина: 83 м
Највисока точка: 855 м
Најниска точка: 772 м
Вкупно искачување: 74 м
Вкупно потекло: 139 м