Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кабо Финистера - Олвеироа
34,60 км / ↓ 550 м / ↑ 755 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Првата етапа на долгиот пат до Ерусалим започнува на брегот на Атлантикот, на самиот запад на Европа! За многу аџии кои направиле аџилак до Сантијаго де Компостела пеш или со велосипед, нашата почетна точка е крајниот крај на нивниот аџилак.

 

Пред нас се наоѓаат скоро 8000 км до Ерусалим, без разлика дали сакаме да ја покриеме целата рута на едно парче или да го направиме Ерусалимскиот пат по етапи. Нашата рута води кон изгрејсонце - симболично кон животот.

 

Чекор по чекор сме на патот до најважната аџилак на христијанството и пресекот на светските религии: Ерусалим!


Долго време низ Шпанија, Ерусалимскиот пат е идентичен со Камино Франце. Но, ние патуваме од запад кон исток, тоа е сосема поинакво чувство и поврзано со многу средби, како што наскоро ќе доживееме. Аџиите доаѓаат да не пречекаат.


Почнуваме од светилникот на Кабо Финистера (или „Фистера“ на галициски јазик) и први се среќаваме со рибарското село Финистера, каде што ќе се движиме на ниво на морето. После низа заливи (со поканети песочни плажи) и ридови, ова ќе биде случај повторно во поголемиот град Це, град на крајот од заливот заштитен со наметка, кој, благодарение на територијата на островот, има природно пристаниште што лесно може да се избегне брановите и бурите на Атлантскиот океан се заштитени. Во Це може да купиме се што е потребно за долгиот пат. Набргу потоа го напуштаме заливот и започнуваме со пешачење во внатрешноста на земјата, по угорницата до првата етапна локација Олвеироа.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Фаро де Финистера - Фанистера - Праја да Лангостеира - Сардишеиро - Амарела - Сан Роке - О Вилар - Коркубион - Це - Чанс - Ос Камињос Чанс - Кручеиро да Армада - Параклис на Сан Педро Мартир - Портела до Лусадо - Алто да Чеда - Монте до Лусадо - Капела Нуестра Сењора де лас Нивес - Факторија де Думбрија - Болница - О Логосо - Коста де Олвеироа - Олвеироа / хостел


Слики

Податоци и факти

Растојание: 34,60 км
Разлика во надморска височина: 374 м
Највисока точка: 375 м
Најниска точка: 1 м
Вкупно искачување: 755 м
Вкупно потекло: 550 м