Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Тријакастела - О Чебреиро
22,39 км / ↓ 338 м / ↑ 931 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес вреди да се јаде обилен појадок, бидејќи денешната етапа ќе не предизвика. Набргу по напуштањето на Триакастела ќе започне континуираното искачување од околу 5 километри, а потоа ќе следиме пријатно горе и долу по планинскиот гребен. Со добра видливост одозгора имаме прекрасен поглед кон Галиција, низ кој пешачевме во последните неколку дена. Кога ќе поминеме покрај честопати фотографираната скулптура на аџија, кој се спротивставува на бурниот ветер и се држи до капачката капа на Алто Сан Роке, тогаш наскоро денес ќе стигнеме до нашата сцена. Границата меѓу регионите Галиција и Кастилја и Леон исто така се протега по овој срт. Хостелот за аџии кај О Чебреиро е модерен и простран, бидејќи аџиите што доаѓаат од источната страна исто така имале силно искачување, а овде на гребенот тешко дека можете да испратите некој.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Триакастела - Пасантес - Филобал - Капела де Сан Педро - О Бидедо - Фонфрија - Пенас до Вал де Вилар - Алто до Поио - Болница - Алто Сан Роке - Лињарес - О Себреиро


Слики

Податоци и факти

Растојание: 22,39 км
Разлика во надморска височина: 707 м
Највисока точка: 1386 м
Најниска точка: 679 м
Вкупно искачување: 931 м
Вкупно потекло: 338 м