Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Портомарин - Сарија
23,18 км / ↓ 461 м / ↑ 504 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го оставаме Портомарин на југо-западниот крај од селото, каде најпрво уживаме во погледот на акумулацијата Мишо кај портата на аџијата, резервоар на кој стана жртва првичната локација на Портомарин во долината на дното. Од портата на аџијата, скалило нè води до акумулацијата и преку мостот на патот го преминуваме резервоарот Мишо. Потоа постепено се искачуваме на височина од добри 600 метри надморска височина, и до Сарија не среќаваме некое поголемо место, но разни дабови шуми обезбедуваат сенка. Благодарение на нејзината близина до Атлантикот, Галиција е зелена и плодна област со редовни врнежи од дожд. Вреди да се уште уживаме во овие зелени површини опсежно, бидејќи на нашиот пат ќе наидеме на уште многу суви области. До сценскиот град Сарија во провинцијата Луго сè уште може лесно да се стигне со јавен превоз и, на добри 100 километри, е доволно далеку од Сантијаго за да се добие Компостела. Затоа, многу аџии ја избираат Сарија како почетна точка.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Портомарин - Сан Педро - Вилача - А Пароха - А Кастиера - Мутрас - Моиментос - Ас Розас - А Пена - А Игрекса - Миралос - Фереирос - Моргаде - Капела де Санта Мариња - А Бреа - Перускало - А Сера - Пензија - Капела де Сан Силвестре - Барбадело - Вилеј - Конвенто Дос Мерцедариос - Сарија


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,18 км
Разлика во надморска височина: 333 м
Највисока точка: 665 м
Најниска точка: 332 м
Вкупно искачување: 504 м
Вкупно потекло: 461 м