Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Понферада - Рабанал дел Камино
32,34 км / ↓ 560 м / ↑ 1175 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес вреди да станете рано и да имате хранлив појадок, како и да земете доволно храна и пијалоци со вас. Пред нас се планините Кантабри, кои ќе ги преминеме над висината кај Круз де Феро. Оваа точка на кулминација ќе биде највисоката точка што ја искачуваме на патот до Сен Jeanан-Пиед-де-Порт во Шпанија, па затоа е дури и повисока од преминот на Пиринеите. Пешачењето е релативно рамномерно до Молинасека, а потоа започнува стабилно искачување низ осамена долина до селото Ел Ацебо де Сан Мигел на главниот пат, каде што сигурно ќе направиме пауза. Тука го направивме најголемиот дел од искачувањето, а потоа пешачевме над планинскиот срт преку напуштено пасиште и шумски предел до Круз де Феро. Потоа започнува спуштањето, каде што пред сценскиот град Рабанал Дел Камино се наоѓа само малиот селце Фонсебадон, кој сепак има едноставен хостел и рустикален «Таберна де Гаја».

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Понферада - Отеро - Кампо - Урбанизацион Патриција - Молинасека - Ермита де Нуестра Сењора де Лас Ангустијас - Риего де Амброс - Ла Марагатина - Ермита де Сан Себастијан - Ел Ацебо де Сан Мигуел - Ел Котаро / Ел Котарин - Монте Пењаа де ла Ескурпија Пења Лисбаја - Манџарин - Ермита де Сантијаго Апостол - Круз де Феро - Ла Форка - Фонсебадон - Пења Карданео - Виларес - Лас Пердис - Рабанал Дел Камино


Слики

Податоци и факти

Растојание: 32,34 км
Разлика во надморска височина: 1.016 м
Највисока точка: 1519 м
Најниска точка: 503 м
Вкупно искачување: 1175 м
Вкупно потекло: 560 м