Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

О Емпалме - Ривадисо
18,23 км / ↓ 427 м / ↑ 328 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На денешната сцена од О Емпалме до Ривадисо, „сообраќајот што доаѓа“ ќе се намали во две фази, бидејќи од север Камино дел Норте (позната и како крајбрежна патека или Камино Примитиво) ќе се влева во нашиот дел од трасата, а со тоа и маршрутата до Сантијаго истурање аџии. Главната патека не доаѓа до нас до крајот на етапата во Арзча, додека алтернативната патека се среќава со нашата патека кратко време по нашиот почеток помеѓу Ас Рас и Салцеда. Веројатно ќе забележиме дека Камино дел Норте е исто така популарна рута до Сантијаго.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

О Емпалме - А Бреа - Ас Рас - О Ксен - Салцеда - О Кастро - Гранкса де Дориндо - А Боависта - Ленгиеле - О Отеиро - А Калзада - Како Квинтас - А Перокса - Прегонтошо - Ас Баросас - Арцја - Ривадисо


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,23 км
Разлика во надморска височина: 106 м
Највисока точка: 410 м
Најниска точка: 304 м
Вкупно искачување: 328 м
Вкупно потекло: 427 м