Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Негреира - Сантијаго де Компостела
21,80 км / ↓ 553 м / ↑ 649 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Иако сценскиот град Сантијаго де Компостела е „само“ многу скапоцено место за нас, Сантијаго де Компостела се смета за „дестинација на нивните соништа“ за многу аџии - тие се испотија и страдаа во последните недели и месеци за да стигнат до Сантијаго и ќе видиме многу среќни лица во Сантијаго. За Ерусалимскиот пат, Сантијаго де Компостела е најважен момент на почетокот од патот, но ќе следат уште многу други моменти додека не се достигне Ерусалим. Наскоро на денешната сцена ќе добиеме увид во сливот на Сантијаго, градот и симболот на градот, катедралата, во која лежи последното почивалиште на апостол Jamesејмс. Сè уште не сме пешачеле далеку, но Сантијаго де Компостела вреди да се одмори за да уживате во многуте знаменитости и атмосфера.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Негреира - Шанчела - Барса - Понте Масеира Нова - Понте Масеира - Бургеирос - Самадос - Трасмонте - Карбало - Алто до Мар до Овеlasас - Агуапесада - Кастело - Ломбао - Вентоса - Алто до Венто - Портела - Педридо - Квинтанс О - Карбалал де Абаиксо - Сарела де Абаиксо - Сантијаго де Компостела


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,80 км
Разлика во надморска височина: 238 м
Највисока точка: 286 м
Најниска точка: 48 м
Вкупно искачување: 649 м
Вкупно потекло: 553 м