Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Најера - Логрошо
28,37 км / ↓ 408 м / ↑ 295 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По напуштањето на Најера и преминувањето на Рио Јалде, започнува континуирано искачување до Алто де Сан Антон. Од врвот има импресивен поглед кон поранешната кралска резиденција Најера. На следната патека по долината кон Наварете, патеката води низ лозја, па од тука потекнува познатото вино Риоха. Во овој дел, исто така, доаѓаме низ долината на караните, позната меѓу аџиите, во која голем број аџии го напуштија својот личен споменик со текот на годините. Доаѓаме до Наварете, село на пирамидалниот рид Тедеон. Дури и од селото имате прекрасен панорамски поглед кон околината, и секако панорамскиот поглед е уште подобар од врвот на ридот. Овде порано имаше замок, но денес ништо не е видливо. Вреди да се види парохиската црква Иглесија де ла Асунсион де Марија. Следно доаѓаме до акумулацијата Грајера, каде што најпрво поминуваме низ Емисора на радио Национал де Еспања. Логроњо е главен град на регионот Ла Риоха и лежи на нејзината северна граница во долината Ебро. Тука дефинитивно ќе ја посетиме Ста. Не пропуштајте ја Марија де ла Редонда. Писателот на овие редови беше особено импресиониран од прикажаното сместување за аџии во Логрошо: едноставно сместување и за заинтересираните, заедничка вечера на долгата трпеза, вклучително и Риоха и пренесување преку катакомбите во соседната црква за мал, „мултикултурен вечерен говор“ и сето тоа во 2008 година врз основа на доброволна донација ...

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Најера - Рио Јалде - Алто де Сан Антон - Наварете - Емисора на радио Национал де Еспања - Пантано де ла Грајера - Фуенте де Муриета - Логроњо


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,37 км
Разлика во надморска височина: 283 м
Највисока точка: 666 м
Најниска точка: 383 м
Вкупно искачување: 295 м
Вкупно потекло: 408 м