Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лос Аркос - Естела
20,03 км / ↓ 291 м / ↑ 264 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа трае скоро цел пат по главниот пат N-111. Само малку пред сценскиот град Естела, свртивме десно за да го поминеме Монастерио Санта Марија де Реал де Ираче, поранешен бенедиктински манастир, кој исто така беше и често посетен аџилак во средниот век. Сцената дестинација Естела на Рио Ега е скапоцен камен од минатите векови што нè пречекува со фотогеничен мост за аџилак (друг ќе следи во Пуенте Ла Реина). Како аџија, нема да сакате да ја пропуштите Иглесија де Сан Педро де ла Раа во центарот на селото. Во кулинарска смисла, свиња или пастрмка од Рио Ега се на врвот на менито во Естела.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Аркос - Урбиола - Ацкета - Комплехо Резиденцијал Ираче - Монастиро де Ираче - Ајегуи - Естела


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,03 км
Разлика во надморска височина: 196 м
Највисока точка: 614 м
Најниска точка: 418 м
Вкупно искачување: 264 м
Вкупно потекло: 291 м