Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Естела - Пуенте ла Реина
21,86 км / ↓ 518 м / ↑ 438 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа нè води низ малку ридскиот терен во истиот коридор како и националниот пат НА-1110 и автопатот А-12 од Пуенте ла Реина до Естела, каде што ги минуваме двата патишта неколку пати. Работата на А-12 беше завршена само на почетокот на овој век, а разни патеки, вклучително и патеки за аџилак, беа откажани и повторно создадени, така што веќе не важи постарата документација, која аџијата за велосипеди исто така требаше да ја доживее на една од фотографиите Денес поминуваме низ неколку помали места кои вреди да се видат како Виlatатуерта, Лорка, Цирауки и Машеру каде вреди да се ужива во старите куќи, улички и агли. Сценскиот град Пуенте ла Реина е познат по „Пуенте де лос Перегринос“ изграден за аџии над Рио Арга во 11 век. Црквата Санта Марија де лос Хуертас исто така е изградена за аџиите, со придружна болница за аџии.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Естела - Пуенте дел Карел - Рио Ерга - Ви Vатуерта - Лорка - Сирауки - Масеру - Рио Арга - Пуенте ла Реина


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,86 км
Разлика во надморска височина: 161 м
Највисока точка: 491 м
Најниска точка: 330 м
Вкупно искачување: 438 м
Вкупно потекло: 518 м