Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Вилафранка - Понферада
23,00 км / ↓ 290 м / ↑ 288 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Наскоро по Вилафранка дел Биерзо порано постоела црквата Свети Јаков со „Светата порта“. Аџиите на Јаков, кои потоа прошетаа низ оваа порта, го добија истото простување како во Сантијаго де Компостела, дури и ако веќе не стигнаа до Сантијаго. Сепак, сè уште треба да одиме во Ерусалим, ваквите мисли се уште се предвремени. Локацијата на сцената Понферада се враќа во римска населба, но во Вител Темплар била развиена само во утврден град во 12 век Partsубовно и раскошно обновените делови речиси ги враќаат спомените од Дизниленд.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Вилафранка Дел Биерзо - Иглесија де Сантијаго - Рио Чаа - Какабелос - Лос Прадос Секос - Кампонараја - Фуентеснуевас - Ермита Дел Кампо Дел Дивино Кристо - Сантуарио де ла Вирген де ла Ангустија - Колумбрианос - Компостила - Рио Сил - Понферада


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,00 км
Разлика во надморска височина: 106 м
Највисока точка: 579 м
Најниска точка: 473 м
Вкупно искачување: 288 м
Вкупно потекло: 290 м