Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Виладангос дел Парамо - Леон
20,41 км / ↓ 245 м / ↑ 186 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа фаза не е една од главните моменти на Ерусалимскиот пат, а сепак е дел од патот. Очигледно, шпанските експерти за туризам не најдоа посимпатична рута - аеродромот лево од нашето планинарење може да придонесе за фактот дека има малку простор на располагање далеку од главниот пат. Во најголем дел одиме по фреквентни патишта. Една утеха останува за нас: селата што патуваат навистина звучат прилично убаво на шпански ... Сценовната дестинација Леон на Рио Бернеска се враќа околу 60 г. изграден римски кастел назад и се нуди како исплатлива фаза каде што можете да се почестите со еден ден одмор. Леон е главен град на истоимената провинција и бил главен град на Кралството Леон. Леон е познат по својата готска катедрала и други градби како што е Базиликата Сан Исидоро со Пантеон на кралевите на Леон.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Виладангос Дел Парамо - Урбанизација Камино де Сантијаго - Вале Аланте - Сан Мигел Дел Камино - Валверде де ла Вирген - Тробахо Дел Камино - Сан Андрес Дел Рабанедо - Рио Бернеска Леон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,41 км
Разлика во надморска височина: 94 м
Највисока точка: 921 м
Најниска точка: 827 м
Вкупно искачување: 186 м
Вкупно потекло: 245 м