Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Асторга - Виладангос дел Парамо
28,04 км / ↓ 224 м / ↑ 260 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На оваа многу рамна сцена, кратко по средината на патеката, ќе стигнеме до мост кој е многу фотографиран: по болницата Де Арбиго и Пуенте де Арбиго го преминуваме Рио Арбиго преку познатиот мост „Пасо Хонросо“, каде што витез и швалер успеале во 1434 година би требало да запре непријателска надмоќна сила за 30 дена. По овој долг мост преку коритото со широк поток, патеката ќе не врати назад кон главниот пат, којшто ќе го следиме до местото на сцената Виладангос Дел Парамо.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Асторга - Сан Хусто де ла Вега - Мајада де Вентура - Сантибањез де Валдеиглесијас - Виларес де Арбиго - Болница во Арбиго - Пуенте де Арбиго - Сан Мартин Дел Камино - Канал де Виладангос - Виладангос Дел Парамо


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,04 км
Разлика во надморска височина: 102 м
Највисока точка: 921 м
Најниска точка: 819 м
Вкупно искачување: 260 м
Вкупно потекло: 224 м