Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сан Хуан де Ортега - Белорадо
23,61 км / ↓ 422 м / ↑ 190 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Бидејќи манастирот Сан Хуан де Ортега е веќе скоро на висината на Монтес де Ока, денес нема да имаме големо искачување пред нас. Затоа, без голем напор ќе ја достигнеме кулминативната точка на Монтес де Ока на околу 1150 метри надморска височина и со тоа уште еднаш ќе достигнеме висина што веќе ја достигнавме на Круз де Феро. Патем, денешната етапа е и последна, каде што сцената сè уште е во регионот на Кастилја и Леон. Како промена од мезетата, денес ќе уживаме во пешачење над Монтес де Ока преку дрвени височини. Подоцна во Вилафранка Монтес де Ока можеме да ја посетиме црквата Свети Jamesејмс (Иглесија де Сантијаго Апостол). Зградата беше подигната на истото место каде што претходно се наоѓаа катедралата и друга црква. Вилафранка има и хотел за аџии - па затоа би можеле да ја завршиме сцената тука. Од сценската локација Белорадо, вреди да се погледне уште еднаш наназад: на хоризонтот за последен пат можеме да ги видиме планините Кантабри, со кои се справивме на патот досега

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Монастерио Сан Хуан де Ортега - Лас Лампариillaас - Ла Магдалена - Монтес де Ока - Мохапан - Еспиноса Дел Камино - Вилафранка Монтес де Ока - Виламбистија - Тосантос - Рио Реторто - Рио Тирон - Белорадо


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,61 км
Разлика во надморска височина: 400 м
Највисока точка: 1160 м
Најниска точка: 760 м
Вкупно искачување: 190 м
Вкупно потекло: 422 м