Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Санто Доминго - Најера
21,97 км / ↓ 406 м / ↑ 263 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Рамниот пејзаж со бесконечни полиња со жито е споредлив со сцената со Санто Доминго, но денес само еднаш ја преминуваме Каретера на почетокот на сцената, а потоа одиме јужно покрај патот, претежно со голема оддалеченост. На Цируежа стигнуваме до кулминациската точка на едвај забележливата падина. И на оваа сцена имаме подолги делови на мртви правци. Оваа област е особено импресивна во пролет и лето, кога правиме аџилак низ зелени, а подоцна и полиња со златно зрно. Во сценскиот град Најера, манастирот Санта Марија ла Реал со својот импресивен „Наметник на витези“ е една од првите згради во селото. Дефинитивно не треба да пропуштиме посета.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Санто Доминго де ла Калзада - Цируежа - Фуенте де Сан Кристобал - Фуенте де Лос Ромерос - Рио Туерто - Азофра - Монастерио Санта Марија ла Реал - Пуенте де Пиедра - Најера


Слики

Податоци и факти

Растојание: 21,97 км
Разлика во надморска височина: 260 м
Највисока точка: 745 м
Најниска точка: 485 м
Вкупно искачување: 263 м
Вкупно потекло: 406 м