Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сантијаго - О Емпалме
23,31 км / ↓ 485 м / ↑ 589 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Ерусалимски пат гулаб Ерусалимски пат гулаб

По трите тивки етапи од Финистер до Сантијаго, несомнено собравме многу впечатоци во Сантијаго де Компостела и исто така сретнавме голем број аџии - денешната сцена ни дава време и слободно време да ги обработиме овие многу впечатоци. Го напуштаме центарот на Сантијаго и го поминуваме Монте до Гозо на периферијата, тука прво во локалниот хостел, кој е димензиониран да собере маса аџии, а потоа и на кампот, кој исто така е наменет за многу посетители. Кратко потоа го обиколивме аеродромот во Сантијаго (Лавакола) на северниот крај на пистата, а потоа до сцената, во Емпалм, владее ненадејно мир, освен аџиите кои доаѓаат и кои често уживаат во своите последни километри пеејќи на Камино.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Сантијаго де Компостела - Монте до Гозо / Албергју - Сан Маркос - Кампување Монте До Гозо - Виламаир - А Лавакола - А Ескипа - Сан Паио - Аеропуерто де Сантијаго де Компостела (Лавакола) - Цимадевила - Аменал - Сан Антон - А Рана - Капела Санта Ирина - О Емпалме


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,31 км
Разлика во надморска височина: 166 м
Највисока точка: 411 м
Најниска точка: 245 м
Вкупно искачување: 589 м
Вкупно потекло: 485 м