Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Рабанал дел Камино - Асторга
20,08 км / ↓ 304 м / ↑ 24 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По напорната претходна етапа над планините Кантабриа, денес пред нас е релативно лежерна етапа - само 20 километри и претежно нежно наведнат потег. На исток Маршутата води по патот до Асторга, а повремено и ќе го поминуваме овој пат. За возачите, Шпанците измислија свој знак за предупредување за „Предупредување: аџиите ја преминуваат улицата“, но тоа не боли ако аџиите внимаваат кога ја преминуваат улицата. Сценскиот град Асторга со своите масивни градски wallsидови веќе беше римска населба и стана уште поважен поради аџилакот во средниот век. Патем, Виа де ла Плата исто така се придружува на нашата рута овде во Асотга од јужна Сапмија. Вреди да се види катедралата Санта Марија и Паласио Еспикопал, оваа палата ја изгради Гауди кога започна изградбата во 1889 година. Денес тука се наоѓа Музејот на лос Каминос.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Рабанал Дел Камино - Ел Гансо - Рио де Рабанал Виејо - Санта Каталина де Сомоза - Ла Фонтанила - Муриас де Рехивалдо - Ермита Дел Екчехомо - Валдевиејас - Асторга


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,08 км
Разлика во надморска височина: 292 м
Највисока точка: 1146 м
Најниска точка: 854 м
Вкупно искачување: 24 м
Вкупно потекло: 304 м