Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Леон - Релиегос
24,71 км / ↓ 157 м / ↑ 136 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По главниот град Леон со својата привлечност кон туристите, сега е повторно прилично лежерно за неколку етапи. И денес повторно пешачиме во рамна етапа во близина на главните патишта, но овој пат претежно југо-исток. Сега сме во мезетата. Мезета (потекнува од шпанска ла меса / табела) е името на 200.000 км² кастилијански висорамнини во Шпанија, во центарот на Пиринејскиот полуостров, од кои сега стануваме дел. Како што сугерира името, областа е прилично рамна и покрај некои мали ридови. Предизвикот не е во профилот, туку во фактот што оваа област е практично без дрвја и затоа е без сенка, а со тоа и аџиите можат безмилосно да ги пече сонцето. За да се зајакне овој впечаток, тука практично нема вода. Мезетата е и житница на Шпанија сè додека нивите не се собираат во лето. Во Meseta има смисла да имате доволно храна и особено вода со вас. На сценската локација Релиегос, се споиле три римски автопати. Овој поранешен „сообраќаен центар“ и денес е соодветно место за одмор.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Леон - Рио Торио - Пуенте Дел Кастро - Валделафуенте - Лос Ескобарес - Ла arенарика - Пуенте Виларенте - Рио Порма - Виilаморос де Мансила - Матањадо - Рио Есла - Мансила де Ла Мулас - Алкаерес - Релиегос


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,71 км
Разлика во надморска височина: 113 м
Највисока точка: 903 м
Најниска точка: 790 м
Вкупно искачување: 136 м
Вкупно потекло: 157 м