Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Бургос - Сан Хуан де Ортега
25,70 км / ↓ 178 м / ↑ 316 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По напуштањето на центарот на градот Бургос, поминуваме покрај големите индустриски зони и Аеропуерто де Вилафрија, пред да бидеме ослободени назад во тивка и помалку сообраќајна зона и земјоделска зона. Атапуерка е одлично место за пауза. Манастирот Сан Хуан на патот кон Монтес де Ока одамна е традиционална станица за аџилак, долго пред јавниот автобус да ја воспостави врската со Бургос. Значи, ако не сакате да талкате низ индустриската зона, можете да го сторите тоа како локалното население - со јавен превоз.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Бургос - Монастерио де Сан Хуан - Вилајуда о ла Вентила - Кастањарес - Рио Пико - Орбанеја Риопико - Фуенте Пини Pinас - Атапуерка - Агес - Сан Хуан де Ортега


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,70 км
Разлика во надморска височина: 214 м
Највисока точка: 1074 м
Најниска точка: 860 м
Вкупно искачување: 316 м
Вкупно потекло: 178 м