Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Белорадо - Санто Доминго
23,34 км / ↓ 346 м / ↑ 212 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната етапа поминува низ бесконечни пространства во рамен терен, со благ градиент. Пешачиме по фреквентната Каретера за подолги протегања и не среќаваме поголеми градови до сценската дестинација Санто Доминго де ла Калзада, но помалите населби долж рутата обично имаат бензинска пумпа, автобуска станица, ресторан и повремено алберг. На почетокот на овој поход во Галиција, аџиите со познавање на шпанскиот јазик можеби имале проблеми со разбирањето на локалното население - таму често се зборува Галего, галициски акцент. Овој проблем повеќе не постоеше во регионот на Кастилја и Леон. Сега се соочуваме со нов предизвик: помеѓу Редедесила дел Камино и Грасон се преселуваме во регионот Риоха, кој е познат по своите добри вина од една страна, но кој е населен и со Баскијци кои зборуваат баскиски. Баскијците ги наоѓаме не само на остатокот од патот низ Шпанија, туку и на првите сцени во Франција. На сцената, со милозвучно име, наоѓаме хотел за аџии во поранешен цистерциски манастир, и како ексклузивна одлика: петел и пиле во кафез во романескна-готска катедрала на тоа место, традиција која е придружена со басна што е само една верувај или не верувај.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Белорадо - Виламајор Дел Рио - Вилорија де Риоха - Рио Сан Хулијан - Кастилделгадо - Редесила Дел Камино - Рио Вилар Медио - Грасон - Ермита де Лос íудиос - Пуенте дел Санто - Ермита Дел Пуенте - Санто Доминго де ла Калзада


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,34 км
Разлика во надморска височина: 196 м
Највисока точка: 824 м
Најниска точка: 628 м
Вкупно искачување: 212 м
Вкупно потекло: 346 м