Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Чешка

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Рутата низ Чешка е во фаза на развој. Веднаш штом ќе бидат подготвени GPS-податоците, тие ќе бидат ставени на Интернет овде.

 

Kонтакт

 

Информации за моменталниот статус на трасата, ако имате какви било прашања за патот до Ерусалим или ако сакате да помогнете во тимот од Чешка, ве молиме контактирајте Петр Хирш (Претставник на Ерусалим Пат Чешка).

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Република Чешка

Фејсбук: Путник Петр

mail: petr@jerusalemway.org

Веб страна: www.jerusalemway.cz