Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ги прикажете маршрутите до Будимпешта
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

УНГАРИЈА: GPS / маршрута до БУДИМПЕШТА

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата е од Австрија (граница Халбтурн) до Будимпешта околу 258 км. Трасата од Словачка (граница Естергом) до Будимпешта околу 63 км. Патеките се среќаваат во Будимпешта во нов, голем хотел за аџии и продолжуваат оттаму. Трасата од Будимпешта до граничниот триаголник Унгарија / Хрватска / Србија е околу 243 км.

 

Означи: Обележани се многу области, се работи на општо завршување, така што се обележани многу делови на ПАТОТ ЈЕРУСАЛИМ во повеќе од 15 земји

 

Сместување: Покрај советите во апликацијата Mapy, еве список со совети за сместување од австриската граница до Будимпешта: www.szentjakabut.hu/upload/files/road/hotel/5.xlsx

ГПС -маршрутата од Будимпешта до границата Хрватска / Србија е достапна во веб -продавницата. Исто така, постојат дополнителни детали за користење на апликацијата.

 

Патем, во Будимпешта, ГПС -трасата води и кон „Филозофска градина„Петте светски религии се претставени таму (види исто така оваа графика). За меѓурелигиозниот аџија важно место на патот кон Ерусалим, пресек на светските религии!

 

Важни информации за рутата во Унгарија и картата за аџии, како и за натамошното патување до Хрватска/Србија може да најдете овде: Отвори врска

 

Еве ги фазите на ГПС Австрија - Будимпешта und Словачка - Будимпешта: