Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ја прикажете целата траса СЛОВАКИЈА
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Словачка

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ СЛОВАКИЈА е 322 км долга и веќе обележана низ! ГПС-от е подготвен и фазите се на Интернет. Детали и преземање видете подолу. (Статус: јули 2021 година)

 

Патеката дури води до светско наследство на УНЕСКО Банска Штиавница во срцето на Словачка! Поранешниот рударски град е еден од најубавите и историски најпривлечните градови во Словачка.


Бујните алпски пасишта и лесните планини го очекуваат аџијата на разновидната патека и треба да се направат неколку метри надморска височина ... Покрај Австрија и Швајцарија, Словачка е нај планинската земја во Европа. Одлична и многу посебна рута - Благодарност до тимот на СЛОВАКИЈА!

 

Погледнете ги фотографиите од рутата овде

 

Контакт и информации

 

Информации за тековниот статус на трасата и GPS, фотографии, извештаи за патувања / блогови на аџии на Ерусалимскиот пат може да се најдат на словачкиот Страница на Фејсбук.

 

Дали имате какви било прашања во врска со рутата во Словачка или ви треба помош? Ве молиме контактирајте со тимот на Словачка или Мартин Иц (претставник JERUSALEM WAY Словачка).

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Словачка

mail: SKjerusalemway@gmail.com

Веб страна: www.jerusalemway.sk


 

Подолу се сите нив 14 фази вклучувајќи GPS од Ерусалим Пат СЛОВАКИЈА: