Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Покажете GPS рута за ПОЛСКА: кликнете тука

RED рутата е валидна, а нацртот е BLUE (пат во фаза на развој)

 

Полска

Трасата низ ПОЛСКА е на околу 1180 км. Одлична патека ги чека аџиите на скоро 1200 км од Балтичко Море до границата со Словачка. Одлично! По Турција (маршрута околу 2100 км) Полска ја има втората најдолга рута од сите земји на ПАТ ЕРУСАЛЕМ.

 

Обележување: Патеката во основа е веќе континуирано обележана! И има многу сместувања / хостели долж трасата. (Статус: јули 2021 година)

 

Им благодариме повторно на пријателите на тимот ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ во Полска за одличната работа!

 

Патот, вклучувајќи ГПС, може да се преземе подолу:

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 


 

Инфо и контакт

 

За информации за маршрутата и ГПС, фотографии, извештаи за патувања и блогови на аџиите, погледнете ја страницата на полските аџии на Фејсбук Wytyczamy slak do Jerozolimy

 

Ако имате конкретни прашања за патот до Ерусалим или ако сакате да помогнете во тимот од Полска, ве молиме контактирајте со Славомир Моледа (претставник JERUSALEM WAY Полска).

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Полска
mail: slavek@jerusalemway.org

Веб страна: www.jerusalemway.org/pl


Белешка: GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим! За детали, видете во менито РУТ