Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Приштина (примерна фаза)
19,87 км / ↓ 92 м / ↑ 124 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Област во Ерусалим Вег - Амселделд - Приштина (примерок фаза)


Слики

Приштина (поглед од камбанаријата на катедралата Мајка Тереза) Приштина (поглед од камбанаријата на катедралата Мајка Тереза)

Податоци и факти

Растојание: 19,87 км
Разлика во надморска височина: 39 м
Највисока точка: 275 м
Најниска точка: 236 м
Вкупно искачување: 124 м
Вкупно потекло: 92 м