Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Пример за етапи на Ерусалимскиот пат од Јордан до Ерусалим (Света земја)

Овие фази можат да бидат добра основа за вашиот аџилак по Ерусалим низ Светата земја. Тие беа создадени за „брз“ аџија. Без гаранција / резервирани грешки и грешки!

 

Целосната GPS рута од Јордан до Ерусалим, како и сите POI и совети за сместување може да се најдат директно во апликацијата. Погледнете веб-продавница

 

1. Сместување за аџии Ар-Рамта (видете ја апликацијата POI Mapy за детали) – Ал Хусун: околу 25 км


2. Ал Хусун - Џераш: околу 33 км

3. Разглед на Џераш (видете ја апликацијата Mapy за рута): околу 8 км

 

4. Џераш – Ал Камса (сместување видете ја мапата на POI): околу 28 км

5. Ал Камса - Аман: околу 27 км

6. Разглед на Аман: околу 10 км

7. Аман - Мадаба: околу 35 км

 

8. Разглед на Мадаба

 

9. Мадаба - планината Небо / Манастир (контакт видете ја мапата на POI): околу 15 км

 

10. Планината Небо - Посета на Мртво Море и Мртво Море: Приближно 23 км

 

11. Мртво Море - место за крштевање на Јордан - граничен премин Израел / Палестина - Ерихон: околу 28 км

 

12. Разглед на Ерихон

 

13. Ерихон - Вади Келт - сместување во бедуински камп во пустината (се препорачува регистрација, видете POI за локација и контакт): околу 21 км

 

14. Бедуински камп - јудејска пустина - јудејски планини - Бетанија / Ал-Еизарија - хостел за аџии (види карта): околу 20 км

 

15. Хостел за аџија - Гробот на Лазар - Контролен пункт - Бетфага - Маслиновата Гора - Ерусалим: околу 8 км

 

Важно: Апсолутно не препорачуваме помалку од 14 дена од Ар-Рамта до Ерусалим! Идеално резервирајте еден ден за да го посетите Јераш/Античкиот град Гераса; два дена за Аман; ден за Мадаба; еден ден за Ерихон и најмалку три дена за Ерусалим! Дополнително, планирајте барем половина ден за Витлеем и неколку дена за патување до Галилеја (Назарет и Исусова патека). Вкупно околу 21 ден / 3 недели е идеално.

 

Деталите за знаменитостите наведени погоре, како и совети за сместување и контакти се достапни како POI во Апликација Мапи зачувани. Тие постојано се ажурираат и прошируваат преку повратни информации од аџиите.

 

© www.jerusalemway.org