Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Грција

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Грција е околу 550 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Општи информации за обележување: Многу области и делови во над 15 земји долж ЈЕРУСАЛЕМВЕГ / ЈЕРУСАЛИМ ПАТ се обележани во последниве години. На завршувањето се работи.

 

Информации за граничен премин ГРЦИЈА / ТУРЦИЈА (граница Кипои / Ипсала): Мора да се вози преку граница со возило. Најлесен начин е да нарачате такси во кафулето. Кафулето е неколку метри пред грчката гранична контрола, па продолжи со таксито до турската гранична контрола, тоа е се! ;-) Неколку аџии го направија тоа без никакви проблеми. Види овде на пример

Подолу е сцена со примерок од ГПЦ од ГРЦИЈА.


Од дневникот за патувања: Топлината сè уште нè држи да светиме во Грција. Езерото Керкини нуди малку ладење. Пејзажот е ридски, морето веќе може да се почувствува - и во Кавала, антички Неаполи, за прв пат стоиме на плажа, најпрво се среќаваме со трагите на Апостол Павле на Филипи. Hisе го следиме неговиот пат пеш кон Дамаск во Сирија, но прво користиме превозно средство за аџии и земаме брод што не носи до Александрополис. Последен пат наоѓаме траги од античката Виа Егнација, тогаш Турција лежи пред нас.

 

Направена Македонија (беше прекрасно) и влезе во ГРЦИЈА во саботата, 14 година. Повторно по долго време во ЕУ и една недела 2010 степени топлина! Затоа, понекогаш одиме ноќе.